Jogurtová kultúra - Bio Yogurt, 10 sáčkov 1 sáčok na 1-5 l jogurtu

Kód: 100151
Tip
€14,15
Skladom

Bio Yogurt - jogurtová štartovacia kultúra obsahuje 10 vrecúšok na výrobu bifido acidofilného jogurtu, fermentovaného mliečneho výrobku, ktorý kombinuje probiotický účinok vybraných kmeňov Bifidobacterium a Lactobacillus.

 

Detailné informácie

Podrobný popis

Bifido acidofilný jogurt je fermentovaný mliečny výrobok, ktorý kombinuje probiotický účinok vybraných kmeňov Bifidobacterium a Lactobacillus. Štartovacia kultúra GENESIS TM pre tento jogurt obsahuje symbiotickou kultúru pre výrobu bulharského jogurtu obohateného o jedinečný komplex Bifidobacterium sp. a Lactobacillus acidophilus. 


Bifidobaktérie hrajú dôležitú úlohu pre udržanie optimálneho zdravotného stavu ľudského tela. Sú nevyhnutnou súčasťou prirodzenej črevnej mikroflóry od útleho veku. Ich schopnosť prejsť žalúdočnou bariérou, implantovať sa na steny čreva a potlačiť nežiadúce mikrobiálne druhy z nich robí skutočných sanitárov črevného traktu. Lactobacillus acidophilus vyrába antibiotické látky (Acidophilin a Lactocidin) a inhibuje nežiadúce mikrobiálny druhy (Salmonella, Shigella, Staphilococcus aureus, Escherihia). Ich metabolická aktivita pomáha detoxikovať telo a stimulovať imunitu.  Konzumácia mliečnych výrobkov s aktívnymi bifidobaktériami a laktobacilom je ideálny spôsob, ako udržiavať rovnováhu črevnej mikroflóry.

Zloženie:
Minimálne 1,1 miliardy životaschopných buniek na gram: Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium breve, Bifidobacterium adolescentis.

Balenie:
10 vreciek po 1 grame.

Podmienky skladovania:
2 roky pri teplote od 0 do 10 °C alebo
1 rok pri teplote do 20 °C na suchom,
tmavom mieste, mimo slnečného svetla.
Dátum spotreby je vyznačený na spodnej
časti obalu. Neskladujte otvorené kapsuly.

Dávkovanie:
Každé vrecúško je určené na naočkovanie 1 až 5 litrov mlieka.

Spôsob prípravy:
Zohrejte mlieko (1 až 5 litrov) na 95 ºC, udržujte na tejto teplote min. 15 minút, potom ochlaďte na 38 - 40 ºС. Pridajte štartovaciu kultúru z jedného vrecúška  a dobre premiešajte, aby sa rozpustila. Nádobu s naočkovaným mliekom zabaľte, prípadne zabalenú vložte do termoboxu. Naočkované mlieko nechajte bez miešania kysnúť pri teplote 38 ºC po dobu 8 - 10 hodín. Potom nádobu opatrne (bez trepania, či miešania) vyberte z termoboxu a vložte do chladničky. Po ochladení na 10 ºC je produkt pripravený na spotrebu. Kvalita hotového výrobku závisí na kvalite použitého mlieka. Pokiaľ nie ste s výsledkom spokojný, použite iné mlieko.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: